info.hagegal.no

  • Forstørr
  • Standard skriftstørrelse
  • Forminsk
Fremsiden De hagegale

De hagegale - litt historikk

E-post Skriv ut PDF

Litt informasjon og historikk for nye og gamle brukere. Hagegal ble startet i mars 2003 av en privatperson - Ann. Det kom i stand nærmest som en reaksjon på den utrivelige tonen og de mange krangletråder man kunne finne i andre fora. Derfor har dette forumet hele tiden vært moderert - av en gruppe frivillige medarbeidere som har vokst i takt med forumets størrelse.

Arbeidsoppgavene består først og fremst i å hjelpe brukere som trenger det, sørge for oppgradering og tekniske endringer i forum, album og dagbøker ved behov og dessuten holde øye med at reglene overholdes.

Moderatoransvar for de forskjellige rom er fordelt, og moderatoren står oppgitt i rommet. Det er først og fremst denne brukerne kan henvende seg til ved behov for hjelp. Ved regelstridige innlegg og behov for sanksjoner blir avgjørelser alltid fattet i fellesskap og aldri av en enkelt moderator. Dersom innlegg må endres fordi de er regelstridige, skjer dette alltid i samråd med den som postet det - så sant dette er mulig. Stort sett funger dette veldig bra, de fleste er villige til å moderere seg når det er nødvendig. Ytterligere sanksjoner er det svært sjelden bruk for, det er bare en eneste bruker som hittil er utvist fra forumet.

Alle som er i admingruppa er vanlige brukere, som har sagt seg villige til å påta seg dette ansvaret og arbeidet. Det er ikke en valgt regjering eller en lønnet stab. HAgegal kan derfor ikke sammenlignes med en forening eller et firma - det blir mer som et hageselskap - der alle gjester er velkomne så lenge de holder seg til husets regler. Det er ikke fritt fram for å si hva som helst her under dekke av "ytringsfrihet", selv om vi forsøker å holde takhøyden så høy det lar seg gjøre.

Forumet ble startet fordi stifteren var lei av krangletråder på andre forum. Tilstrømningen til Hagegal viser at mange andre også var det, eller setter pris på den tonen som er her inne. Den tonen er det brukerne som skaper. Tenk dere derfor godt om før dere poster sure og kritiske innlegg til andre brukere. Respekter admingruppas avgjørelser selv om du ikke alltid er enig i dem. Konstruktiv kritikk, gode forslag og meningsytringer om forumets drift er hjertens velkomne, men prøv å holde en saklig tone og unngå skjellsord.

Hagegals regler
Sånn brukes forumet